Uşak Milletvekili Dilek AKAGÜN YILMAZ Sordu:

4+4+4 girişimine karşı CHP Kadın Kolları’nın telgraf protestosuna engelleme, TBMM’de…
CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, Ulaştırma Bakanı’na telgraf sistemindeki “arıza”yı sordu. Soru Önergesi şöyledir:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıda belirtilen sorularımın Ulaştırma Bakanı Sayın Binali Yıldırım tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygıyla arz ederim.

Uşak Milletvekili

Av.Dilek Akagün Yılmaz

23.2.2012 günü Cumhuriyet Halk Partisi Kadın kolları tarafından tüm Türkiye’de Meclis’te görüşülmekte olan İlköğretim ve eğitim Kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi ile getirilmek istenen 4+4+4 kesintili eğitime, yani zorunlu eğitimin 8 yıldan 4 yıla indirilmesine, 4 yıldan sonra ise çocukların çıraklık eğitime ve evde eğitime yönlendirilmesine yönelik düzenlemeleri protesto etmek için postanelerden TBMM Milli Eğitim Komisyonu Başkanlığına telgraf çekme eylemi gerçekleştirilmek istenmiştir.

Ancak postanelere giden kadınlarımıza İstanbul, Ankara, Niğde ve Adana gibi illerde görevlilerce sistemin arızalı olduğu belirtilmiş, telgraflar alınmamıştır. Ardından kadınların ısrarlı talepleri üzerine Ankara-Kızılay postanesinde telgraflar toplu olarak alınmış, gereği yapılacağı belirtilmiş, arızanın da olmadığı bildirilmek zorunda kalınmıştır. Ancak 23.2.2012 günü saat 20.00 itibariyle Meclis Milli Eğitim komisyonu çalışmasını sona erdirmiş olup o saate kadar çalışmasını sürdüren komisyona telgraflar ulaşmamıştır.

İstanbul Kadıköy postanesinde ise yine sistemin arızalı olduğu bildirilmiş, kadınların ısrarları üzerine arızanın giderildiği belirtilerek bir süre sonra telgraflar alınmaya başlanmıştır.

Belirtilen nedenlerle ;

1- 23.2.2012 tarihinde TBMM Milli Eğitim Komisyonu Başkanlığına telgraf çekmek üzere Ankara ve İstanbul postanelerine saat 11.00 de giden CHP kadın kolları üyesi kadınların telgrafları önce arıza var denilerek alınmamışken, İstanbul Kadıköy postanesinden verilen yazıda arıza olduğu belirtildiği halde Ankara postanesinden verilen yazıda arıza olmadığının belirtilmesi çok açık bir çelişki olup, bu çelişkili bilgilerin gerekçesi nedir? Gerçekte arıza olmadığı halde telgraf çekilmesinin engellenmesi için kadınlara gerçeğe aykırı beyanda mı bulunulmuştur?

2-Haberleşme özgürlüğünün Anayasa m.22 de düzenlenen Anayasal bir hak olması nedeniyle CHP kadın kolları üyesi kadınların bu haklarının engellenmesini bir hak ihlali olarak görüyor musunuz?

3-Bu hak ihlalinin gerekçesi bakanlığınız tarafından verilen bir talimat mıdır, yoksa hükümet aleyhinde yapılan bu eylem nedeniyle telgrafları alma görevi olan görevliler “başlarına bir iş geleceğinden” korktukları için mi bu telgrafları almamışlardır?

4-Anayasal bir hak olan haberleşme özgürlüğünün engellenmesi ve telgraf çekmek isteyen kadınların telgraflarının alınmaması, arıza olduğuna dair gerçeğe aykırı beyanda bulunulması nedeniyle Ankara-Kızılay ve İstanbul- Kadıköy PTT sinde görevli memurlar hakkında bir soruşturma açmayı düşünüyor musunuz?

Diyorum ki

Fikrinizi yazabilmek için lütfen üye olun, üye iseniz giriş yapın!