CHP Antalya İl Kadın Kolları Kafayı Çocuklara Taktı

Antalya İl Kadın Kolları Başkanı Sayın Sultan Yeğen’in yaptığı basın açıklamasıdır.

EVET KAFAYI ÇOCUKLARA TAKTIK. Çünkü çocuk masumiyettir. Çocuk duruluktur, berraklıktır, su gibi. Çocuk saflıktır. Gülücüklerine güneşin ışığını ve sıcağını katarak yüreklerimizi aydınlatan, ısıtandır. Yaşama sevincimiz, mutluluk kaynağımızdır.

Çocuklar, bizim çocuklarımız… Üzerine titrediğimiz, bin bir zorluk ve çile ile yetiştirdiğimiz, umudumuz, yaşam kaynağımız çocuklarımız… Yarınlarımızı emanet ettiğimiz,geleceğin büyükleri…

İlle de her aileye en az üç çocuk öneren sayın Başbakan; hiç düşündünüz mü, bu çocuklar hangi koşullarda doğuyorlar? Nasıl büyüyorlar? Nasıl besleniyorlar? Nasıl bir eğitimden geçiyorlar? Bu çocukları nasıl bir gelecek bekliyor?

Bir de üstüne üstlük hiçbir araştırma yapmadan, alt yapıyı hazırlamadan 4+4+4 eğitim sistemini dayattınız.  Sırf kendi dar siyasi ve ideolojik emellerinizi gerçekleştirmek uğruna, henüz küçücük yavruları okula başlamak  zorunda bıraktınız. Bu yaptığınız hala anne sevgisine, şefkatine ve korumasına muhtaç ana kuzularını ateşe atmak değilmidir?

Belli ki Türkiye’de anne ve çocuk olmanın dayanılmaz ağırlığının farkında değilsiniz.

Evet..Biz Antalya il kadın kolları kafayı çocuklarımıza taktık. Çünkü biz kadınız. Biz anneyiz. Milli gelir dağılımındaki derin uçurum, işsizlik, düşük ücretler, eğitimdeki fırsat eşitsizliği en çok anne ve çocukları mağdur ediyor.

• Çünkü ülkemiz hala dünyada bebek ölümlerinin, en çok olduğu ülkelerden biri.
  • Çünkü ülkemiz çocuk yaşta evlendirilen kızların sayısının, yüksek olduğu ülkelerden biri.
  • Çünkü ülkemiz hiç aşı olamayan çocukların sayısının yüksek olduğu bir ülke.
  • Çocukların sağlıklı beslenemediği, bu yüzden gelişme ve büyüme bozukluklarının çok yüksek olduğu bir ülkeyiz.
  • Çocuk emeğinin acımasızca sömürüldüğü, okula gitmesi          gerekirken çalıştırıldığı, cinsel istismara, şiddete maruz kaldığı bir ülkeyiz.
  • Engelli çocuk sayısı yüksekken, onların gelişim ve eğitimine yönelik çalışmaların göstermelik düzeyde kaldığı bir ülkeyiz.
  • Sokakta yaşayan, dilendirilen, suç örgütleri tarafından kullanılan kimsesiz ve sahip çıkılmayan çocukların sayısının bilinmediği bir ülkeyiz.
  • Devlet yurtlarında ‘koruma’ altına alınan, çocukların şiddete ve cinsel istismara maruz bırakılarak -sözde- ‘korunduğu’ bir ülkeyiz.

TÜRKİYE’DE ÇOCUK TABLOSU özetle böyleyken;

Her şeye rağmen Dünya Çocuk Gününüz kutlu olsun çocuklar…

BİZ KAFAYI SİZLERE TAKTIK.

SİZLER,  TOPLUMDA ÖNCELİKLE EL UZATMAMIZ GEREKEN, EN DEĞERLİ VARLIKLARIMIZSINIZ .

CHP ANTALYA İL KADIN KOLLARI OLARAK İLK BASIN AÇIKLAMAMIZ BU. SİZLERLE BAŞLAMAK İSTEDİK.

Bizler, bakıpta görmeyen, görüpte susanlardan olmayacağız. Gözümüz hep üzerinizde olacak.

Merkez ilçe kadın kolları başkanlarımızla birlikte her ay özel çocuk toplantısı yapma kararı aldık. İlkini geçen hafta gerçekleştirdik.

Biz kafayı sizlere taktık sevgili çocuklar.

Bakın, kapalı kapılar ardında yapmıyoruz basın açıklamamızı. Yanınıza, parkınıza geldik. Sizler nerdeyseniz, bizler  orda olacağız.

Ellerinizde resimler. Verdiğimiz boya ve kağıtlara hayallerinizi resmettiniz. En iyi yaptığınız şeyi, hayallerinizi bizlerle paylaştınız. Bu öyle güzel, öyle heyecan veren bir duygu ki, bütün saflığınızla bizleri kendi dünyanızda misafir ettiniz. Bu küçük yaşlarınıza karşın, yüreklerinizin kocamanlığını, hayallerinizin büyüklüğünü bizlerle paylaştınız.

Burası kepez. Burası zafer mahallesi. Kepezde zafer. Bizimde hayallerimiz var. Ama önce çocukların hayallerinin gerçekleşmesini diliyoruz.

Görev süremiz boyunca, il ve ilçe kadın kollarımızla birlikte sizlerin yanında olacağız. Görülmeyen, duyulmayan, yapılmayan projeler hazırlıyoruz sizler için. Antalyada bu dönem chp’li kadınların eli önce sizlere uzanacak.  Hayallerimizi birleştirip büyüteceğiz birlikte. Barış içinde, yaşanılası bir dünya için mücadele bayrağını birlikte yükselteceğiz.

Sosyal demokrat belediyeciliğin bir örneği olarak antalya büyükşehir belediyemiz ….”süt içmek her çocuğın hakkı” diyerek binlerce çocuğa süt dağıtıyor. Çocuk ağız ve diş sağlığı merkezleri açıyor.  Belediyelerimizin çocuklara yönelik projeleri çoğalarak devam ediyor.

Bir bilgenin dediği gibi; bu dünya bize atalarımızdan miras kalmadı, biz onu çocuklarımızdan ödünç aldık.

Bütün çocuklarımızın dünya çocuk gününü kutluyoruz ve tüm hayallerinin gerçekleşmesini yürekten diliyoruz.

Diyorum ki

Fikrinizi yazabilmek için lütfen üye olun, üye iseniz giriş yapın!