22 Mart Dünya Su Günü Kutlu Olsun!
01.06.2020
Kadın Kolları Genel Başkanımız Sayın Fatma Köse “ 22 Mart Dünya Su Günü” nedeniyle bir mesaj yayımladı
Mesajında “Su yaşamdır ve artık azdır. Salgınla susuz mücadele edemeyiz. Boşa akıtma, konfora harcama” ifadelerine yer vererek suyun önemine dikkat çekti.
“Su varsa hayat var! Geleceğimiz için su kaynaklarımızı koruyalım” diyen Genel Başkan Fatma Köse, “Açıkça görülmektedir ki temiz su kıtlığının temelinde finansal sorunlar olduğu kadar esas belirleyici olan ülke kalkınması safsatası adına doğal kaynakları acımasızca kirleten ve tüketen neoliberal ekonomi politikalarıdır. Küresel ısınma neticesinde iklim değişiklikleri yine bu aşırı pazar ve aşırı kar hırsı ile yapılan çevre ve canlı varlıkları düşünmeyen liberal üretim ilişkileri su kaynaklarını yok etmektedir. Küresel ısınmaya bağlı iklim değişikliklerinin görülmeye başlandığı günümüz dünyasında deniz, nehir, göl gibi yeraltı ve yer üstü tüm su kaynaklarının her zamankinden daha fazla korunmasına tüm insanlık olarak duyarlılık gösterilmesini ve sorumluluk duygusuyla su konusuna hassasiyetle yaklaşılmasını zorunlu kılmaktadır. Gelecek nesillerden ödünç aldığımız dünyamızdaki tüm doğal kaynakların olduğu gibi su kaynaklarının da korunması ve tasarruflu tüketimi tek bir bireyden tüm insanlığa kadar geniş bir yelpazede hepimize önemli bir sorumluluk yüklemektedir. Bu sebeple yerel yönetimlerin, merkezi hükumetlerin, ulusal ve uluslararası toplumun, gelecek nesillere temiz, sağlıklı ve yeterli su kaynaklarına sahip yaşanılabilir bir dünya bırakmaları adına su kaynaklarının korunmasına, bilinçli tüketilmesine ve geliştirilmesine dönük politika ve projeleri el birliği ile hayata geçirmeleri gerekmektedir. Bizler, birey, aile ve toplum olarak suyu israfa kaçmadan kullanmaya duyarlılık göstermeli, çocuklarımızın sağlıklı içme ve kullanma suyuna sahip olabilmelerinin bizlerin sorumluluğunda olduğu bilinciyle hareket etmeli ve bu bilincin toplumun tüm kesimlerine yaygınlaştırılması noktasında gereken çabayı göstermeliyiz. Yaşamın kaynağında ve her anında su var! Dünyamızın geleceği için ise suyu idareli, temiz ve verimli kullanmalıyız.” ifadelerini kullandı.