CHP KADIN KOLLARI ERZİNCAN BAROSU İLE PROTOKOL İMZALADI
20.01.2021

CHP KADIN KOLLARI ERZİNCAN BAROSU İLE PROTOKOL İMZALADI

CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı, Erzincan Barosu ile kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında protokol imzaladı. Hayata geçirilen 444 82 85 numaralı YaşamHak Hattı, Türkiye’nin her yerinden gelen çağrılara 7/24 cevap veriyor. Erzincan Barosu ile imzalanan protokol gereği hatta ulaşan şiddet mağduru kadın ve çocuklara adli yardım ve hukuki destek sağlanacak.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, hukuk kurallarının Anayasa ile belirlendiğini ancak yargıya yapılan müdahale ve uygulanmayan kanun maddeleriyle herkesin kendi hukukunu sağlamaya çalıştığına dikkat çekti. Bu sebeple, faillerin de şiddetin de arttığına dikkat çeken Nazlıaka, “Hayata geçirdiğimiz YaşamHak projesi ile ilk önce kadınların hukukun üstünlüğüne olan inancını sağlamlaştırmayı ve hakları için harekete geçmelerini sağlamayı amaçlıyoruz” dedi. Yalnız ve çaresiz kalan kadınların her türlü şiddete daha açık olduğunu da belirten Nazlıaka,“Barolar ile işbirliği içine girerek dayanışmayı, adalet bilincini ve şiddete karşı anında müdahale etme imkanını yakalıyoruz. Bu davranış çoğu zaman hayat kurtarıyor. Bizler de her gün daha çok yana yana gelen kadınlar olarak, hayatımızı kimsenin iki dudağı arasına bırakmıyoruz, bırakmayacağız” diye konuştu.