CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka’nın katılımıyla açılışını gerçekleştirdiğimiz parklarımızda Ceren Özdemir, Habibe ile Fatma Kardeşlerin isimleri İzmir / Çiğli’de sonsuza dek yaşayacak.
28.08.2020
Yaşam hakkı ellerinden alınan kız kardeşlerimizin adlarını ölümsüzleştirmek, toplumsal bir bilinç ve farkındalık yaratmak amacıyla, Fatma ve Habibe kardeşler ile Ceren Özdemir’in isimlerinin verildiği parklarımızın açılışını yaptık.
Çiğli Belediye Başkanımız Utku GÜMRÜKÇÜ’ye ve Belediye Meclisimize, bu anlamlı kararından dolayı çok teşekkür ederiz.

Aylin Nazlıaka: “İstanbul sözleşmesi kadınların yaşam sigortası”

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, kadın cinayetlerine dikkat çekilmesi adına iki parka kurban kadınların adlarının verilmesinin önemini vurguladı. Nazlıaka, “Bu iki parkın açılışı hem Fatma ve Habibe kardeşlerin ile Ceren’in isimlerinin yaşatılması hem de kadın cinayetlerine dikkat çekilmesi nedeniyle çok önemli. Ceren bir kez de yargı karşısında katledildi. Katiller sırf takım elbise giydikleri için iyi hal indirimi alıyor. Araştırmalara göre erkeler kadınları, güç uyguladığı bir eşya, mal, eğittiği bir çocuk olarak görüyor. Kadınlar şiddet sarmalı içerisinde yer alırken İstanbul Sözleşmesi’nden imzanın geri çekilmesi düşünülüyor. O sözleşme imzalandığında hepimiz çok gururlanmış ve destek vermiştik. Kadınların yaşam sigortası olan bu sözleşmede bugün geri adım atılmaya çalışılıyor. O sözleşmede Fatma ve Habibe’nin, Emine Bulut’un, Şule Çetin’in, Ceren Özdemir’in kanı var. 24 saat içinde bir kadın ölüyor ve birkaç kadın şiddet görüyor. Bu böyle devam edemez. Atatürk ‘Kadınlarını ihmal eden milletler geri kalmaya mahkumdur’ demiştir. Kadınların fiziksel, ekonomik ve psikolojik şiddet görmesini istemiyoruz. Bundan sonra hiçbir kadın yalnız yürümeyecek. Cumhuriyet Halk Partisi kadın kolları her zaman kadınlarımızın yanında olacak. Ev ev dolaşarak tüm kadınlara sahip oldukları hakları anlatacağız. Herkesin yanında olacağız kadının sırtı olacağız. Hep birlikte bu mücadeleyi sürdüreceğiz”