HALKIZBİZ GAZETESİ CHP İzmir saldırı noktasında terörü lanetledi
07.01.2017
izmir hain saldırı sonrası şehitlerini uğurluyor. CHP İl Örgütü Bayraklı Adliyesi’nde gerçekleşen törende dualar ve karanfillerle Şehit Polis Fethi Sekin ile mübaşir Musa Can’ı andı.

İzmir; Bayraklı Adliyesi’ne düzenlenen hain saldırı sonrası şehitlerini uğurluyor.

İzmir dün Adliye C Kapısı önünde gerçekleşen hain saldırısıyla sarsılmış, teröristlerle kahramanca çatışan Şehit Polis Fethi Sekin ile mübaşir Musa Can şehit olmuştu.
Alanda ilk anma törenini CHP İl Örgütü gerçekleştirdi. Çatışmanın yaşandığı alana karanfillerin bırakıldığı ve şehitler için dualar okunan buluşmaya CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven, CHP İzmir Milletvekilleri, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Sırrı Aydoğan, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, parti yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran burada yaptığı konuşmada, “Önce İstanbul şimdi de İzmir’deki terör eylemini lanetliyoruz. Fethi Sekin, dün burada eşsiz bir mücadele vermiştir. Yıllar önce ilk kurşunu atan Hasan Tahsin gibi göğsünü siper etmiş, daha büyük bir faciayı önlemiştir. Terörü bitirme konusunda hükümete dün nasıl destek verdiysek bugün de vereceğiz. Bağımsızlık savaşı veren bu halk, şiddete boyun eğmeyecek. Bir daha şehit haberi duymak istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

Cankurtaran Türkiye’nin terör ve şiddete asla boyun eğmeyeceğini söyledi. Terörle mücadele konusunda dün hükümete nasıl tamamıyla destek olacaklarını bildirdilerse bugün de aynı desteği vereceklerini belirten Cankurtaran, "Kurtuluş savaşında bu ülke nasıl tek yumruk olarak birlik olduysa bugün de tüm siyasi partiler bir görev olarak o birlik için uğraşacaklar ve teröre yenilemeyeceklerdir. Onlar İzmir’in Türkiye’ye kazandırdığı kahramanlardan biri olarak anılarımızda yaşacaktır. Adliye çalışanı Musa Can ve Şehit polis Fethi Sekin’e Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum" dedi.