• Kadın Kolları Genel Başkanı

Kadın Kolları Genel Başkanı

Hilal DOKUZCAN

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı, 8 Temmuz 2012

Hilal Dokuzcan 1964 yılında Ankara da doğdu. İlkokulu Kartal Sabri Taşkın İlkokulunda, orta okul ve liseyi Kartal Lisesinde bitirdi. 1986 yılında Yıldız Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 1989 yılında Yıldız Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Elektrik Mühendisliği Anabilim dalını bitirerek yüksek mühendis ünvanını aldı.

Daha sonra Bahçeşehir Üniversitesi Fen bilimleri Enstitüsü Mimarlık Bölümünde yerel yönetimler ve kent planlama üzerine master yaptı. Ayrıca Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümünü, Bahçeşehir ve Okan Üniversitesi Siyaset okullarını bitirdi.

Gençlik döneminde atletizm, yüzme ve hentbol branşlarında spor yaptı. İlk hentbol milli takımı oyuncusudur, ayrıca dağcı olarak Kaçkarlara ve Ağrı Dağına zirve yapmıştır. Mühendislik çalışmaları yanında, hentbol antrenörlüğü, yerel basın ve yerel gazetecilik, çocuk yuvası ve etüt merkezi, çocuk bilim merkezi yöneticiliği gibi farklı uğraşı alanları olmuştur. Fotoğraf çekmeyi, kitap okumayı, şiir yazmayı, farklı kültürler ve insanlarla tanışmayı seven Dokuzcan, fırsat buldukça dünyayı aktivist olarak dolaşmaktadır.

Siyaset ile ilişkisi ortaokul yıllarında şekillendi. Gençlik hareketleri içinde yer aldı. 1994 yılında CHP’ye üye oldu. 1998-1999 yıllarında ilçe yönetim kurulu üyeliği ve ilçe başkan yardımcılığı,

1999-2004 yılları arasında Kartal belediyesi meclis üyeliği görevlerinde bulundu.

2011 seçimlerinde İstanbul 1. bölgeden milletvekili adayı oldu. CHP İstanbul İl Yönetimi kuruluğu üyesi ve Kadın Örgütlenmesi ve Kadın Politikalarından sorumlu İl Başkan Yardımcısı ve sonrasında Kadın Örgütlenmesi ve Kadın Politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Danışmanlığı görevini yaptı. Aynı zamanda Parti Okulu katılımcısıdır.

Türkiye geneli ve İstanbul da parti içi ve sivil toplum örgütleri ile; siyasi iletişim, kampanyalar, örgütlenme, yerel yönetimler, kadın ve siyaset, gençlik ve siyaset konularında eğitim çalışmaları gerçekleştirdi. Kadın hareketi içersinde aktif olarak görev aldı Eşit temsil Eşit katılım ETEK hareketi kurucularından biri olarak grubun sözcülüğünü yaptı.Bu konularda uluslararası toplantılara katıldı ve birçok yazılı ve sözlü çalışmaya katkı sundu. Ka-der (kadın adayları destekleme derneği) merkez yönetim kurulu üyeliği ve genel saymanlığında bulundu. Elektrik Mühendisleri Odası ve Atatürkçü Düşünce Derneği üyesidir.

Bahçeşehir üniversitesi Hükümet ve Liderlik Okulunda Ortadoğu ve Siyaset , Amerika ve Siyaset ve Global Liderlik çalışmalarına katıldı. Bahçeşehir Üniversitesi Hükümet ve Liderlik Okulunda Kadın ve Siyaset Projesinin Direktörlüğünü yaptı ve bu konularda çalışmalarına devam etmektedir.

Bir kız çocuğu annesidir.