CHP KADIN KOLLARI IĞDIR BAROSU İLE PROTOKOL İMZALADI
22.02.2021

CHP KADIN KOLLARI IĞDIR BAROSU İLE PROTOKOL İMZALADI

CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı, Iğdır Barosu ile kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında protokol imzaladı. Hayata geçirilen YaşamHak projesi ile birlikte Türkiye’nin her yerinden gelen aramalara 444 82 85 numaralı hattan cevap verilirken kadınlar, aynı zamanda hakları açısından da bilgilendiriliyor. Iğdır Barosu ile imzalanan protokol gereği, hatta ulaşan şiddet mağduru kadın ve çocuklara adli yardım ve hukuki destek sağlayacak.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, hakkını arayan kadınların gün geçtikçe şiddet ve nefret söylemi üzerinden hedef gösterildiğini ifade ederek “Hayatlarıyla ve bedenleriyle tehdit edilen kadınlar, 21. yüzyılın Türkiye’sinde bu iktidarın politikaları tarafından kendi kararlarını alamaz noktaya getirildi. Sosyal devlet olmanın gereği kadınlara cenneti vaad etmek değil hayatlarını eşit haklar temelinde güvence altına almaktır” dedi. Şiddetle mücadelede önce kadınların yaşam hakkını savunduklarını söyleyen Nazlıaka, “Örgütlü gücümüz ve kurduğumuz dayanışma ile hayat dolu yarınları birlikte inşa edeceğiz” diye belirtti.