Cumhuriyet aynı zamanda bir kadın devrimidir.
17 yıldır Türkiye’yi tek başına yönetenler, bugün Türkiye’yi bir sorunlar yumağıyla karşı karşıya bıraktı. Devletin çimento, şeker, tütün, petrokimya ve hatta tank fabrikalarının tamamını sattılar. Ve bu ülkede hala milliyetçilikten vatanseverlikten bahsediyorlar. Cumhuriyetin içini boşaltmak adına ne tür düzenlemeler yaparlarsa yapsınlar hiçbirinin faydası yok, bilsinler. Tarih, sessizliğini bozmayanları kara sayfalara yazacaktır elbet. Biz sessiz kalmayacağız. Hepimizden farklı sesler çıksa da, beraber çok güzel bir bütünün parçasıyız. Ses verenlerle yan yana duracağız. Varlığımızı borçlu olduğumuz Laik, Demokratik Cumhuriyete sahip çıkmaya devam edeceğiz. Daha çok demokrasi, daha çok bağımsızlık, daha çok barış, daha çok özgürlük, daha çok huzur, refah barındıran bir dünyada ve yok edilmeye çalışılmayan bir doğada yaşamak istiyorsak hep birlikte mücadele etmenin ve geleceğimize sahip çıkmanın zamanıdır. Nasıl ki cumhuriyetin ilanında kadınların payı ve emeği büyükse, cumhuriye
27.10.2019
.